.Net Core 2.0 Hackathon

Info Support gelooft in de kracht van open-source. Daarom stimuleren wij onze engineers om open-source projecten te starten. Enkele Voorbeelden hiervan zijn:

We stimuleren onze mensen tevens om bij te dragen aan bestaande open-source projecten. We zien dat Microsoft de beweging naar open-source heeft gemaakt. Zo is .NET Core is een compleet nieuwe cross-platform versie van het .NET Framework die volledig open-source wordt ontwikkeld (zie documentatie). Veel open-source ontwikkelaars – waaronder Info Supporters – dragen bij aan het steeds verder verbeteren van deze software.

Om dit te ondersteunen, organiseert Info Support op 29 april 2017 een .NET Core hackathon. We doen dit in onze Startup Village locatie op het Science Park in Amsterdam. Gedurende deze dag gaan we met een aantal mensen vanuit Info Support aan de slag om bij te dragen aan .NET Core. Dit doen we door bugs te fixen of toekomstige features te implementeren. Naast dat het leuk is om met vakgenoten bij elkaar te komen om samen aan open-source te werken, is het uiteraard ook cool als jouw naam als contributor wordt genoemd bij software die op miljoenen computers zal gaan draaien.

Info Support wil HBO of WO studenten een kans geven om deel te nemen aan deze hackathon. Je leert ons tijdens de hackathon beter kennen en werkt samen met ervaren engineers van Info Support. En er is voor iedereen wel iets leuks om te doen zijn omdat er veel verscheidenheid is in de werkzaamheden. Denk aan bugs fixen, performance issues oplossen, nieuwe features implementeren, testdekking verhogen, error-handling verbeteren, cross-platform compatibility issues oplossen, enzovoorts. En ondanks dat we werken aan .NET Core, is het niet alleen managed code en C# dat wordt gebruikt. De CoreCLR (runtime) bestaat vooral uit C++ code. Het compiler platform (Roslyn) is ook volledig open-source en is open voor pull-requests. En gebruik je zelf geen Windows, is dat ook geen probleem. Omdat .NET Core cross-platform is, kun je ontwikkelen op het platform naar keuze: Linux, MacOS of Windows.

Geloof jij in open-source, durf je je vooroordelen over Microsoft aan de kant te zetten en wil je contributor worden van een mooi open-source project? Geef je dan z.s.m. op door een mail te sturen aan Edwin van Wijk (edwinw@infosupport.com). Inschrijven kan uiterlijk t/m donderdag 27 apil.

Wij hopen dat jij ons komt helpen!


Update (7 juni 2017)
De dag was een groot succes. We hebben veel lol gehad, een hoop geleerd en uiteindelijk 10 PRs kunnen indienen die uiteindelijk allemaal zijn doorgevoerd in de master branch.

We hebben van deze dag een video-impressie van de dag gemaakt. Bekijk deze hier!

Kijk ook op de Open Source landingpage van Info Support voor meer informatie over wat Info Support doet met open-source.